LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Wie heeft het beste idee?

Vrijdag 12 augustus 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - De gemeente Spijkenisse heeft een wedstrijd speciaal voor jongeren uitgeschreven: 'Het Beste Idee van Spijkenisse'. Met deze wedstrijd daagt de gemeente jongeren van 14 tot en met 23 jaar uit om een eigen jongereninitiatief te bedenken.

En dit middels een één minuut durend filmpje met korte toelichting bij de gemeente in te dienen. Een jongereninitiatief is een project dat ten goede komt aan de eigen wijk, buurt en/of leefomgeving. Het is door jongeren opgezet en uitgevoerd, met ondersteuning vanuit de gemeente. Een jongereninitiatief kan variëren van activiteiten op het gebied van kunst, sport en muziek tot culinaire of creatieve ideeën.

Mits het initiatief in Spijkenisse plaatsvindt en er meerdere mensen plezier van hebben dan alleen de jongeren zelf. De wedstrijd loopt van maandag 15 augustus tot maandag 19 september.

De winnaar wordt op zaterdag 24 september in jongerencentrum Maaswijk bekend gemaakt, tijdens een feestelijke bijeenkomst. Het winnende idee wordt onder begeleiding en met financiering van de gemeente uitgevoerd. Lokale jongerenband Free Sample luistert de bijeenkomst muzikaal op. 'Het Beste Idee van Spijkenisse' is onderdeel van het nieuwe meerjarenbeleid Jeugdparticipatie van de gemeente.

Jongeren kunnen het hele jaar door hun initiatieven indienen. Met het organiseren van de wedstrijd wil de gemeente meer bekendheid geven aan deze mogelijkheid.

Ook wil zij jongeren stimuleren actief mee te denken over verbetering van hun leefomgeving en deze ideeën ook daadwerkelijk ondersteunen.

Zie www.spijkenisse.nl/jongereninitiatieven voor meer informatie over de wedstrijd.

Gepubliceerd op 12-08-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff