LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Veiligheid hoog op de agenda

Donderdag 8 september 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
Hellevoetsluis - Volgens de gemeente moet Hellevoetsluis een stad zijn waar het prettig wonen is en waar mensen zich veilig voelen. Een stad waar toeristen graag naartoe komen, waar gewerkt wordt en waar iedereen meedoet. Veiligheid staat hoog op de agenda.

De ambities die Hellevoetsluis heeft op het gebied van veiligheid en het veiligheidsgevoel van de inwoners, zijn vastgelegd in de nota Integraal Veiligheidsbeleid Hellevoetsluis 2011-2014.

Het college heeft op 6 september ingestemd met het veiligheidsbeleid. De gemeenteraad zal in oktober een besluit nemen over de nota.

De positieve ontwikkelingen in de afgelopen jaren zullen worden voortgezet en daar waar mogelijk worden uitgebreid. De gemeente gaat zich in samenwerking met andere veiligheidspartners verder inzetten op het terugdringen van vernielingen, diefstal, geweld en inbraken.

Daarnaast voert de gemeente een actief antidrugsbeleid en worden maatregelen genomen om een grotere veiligheid in het uitgaanscentrum te bewerkstelligen en overlast bij evenementen terug te dringen. Andere speerpunten zijn het realiseren van een sluitende jeugdketen, uitvoering geven aan het handhavingsprogramma en het vergroten van de verkeersveiligheid.


Gepubliceerd op 08-09-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff