LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Wethouder Taal opent kanaalhaven WVH

Zondag 18 september 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Wethouder Evert Taal opende afgelopen zaterdag de nieuwe haven van Watersportvereniging Hellevoetsluis in het Kanaal door Voorne. De haven biedt aan 106 schepen van 6 tot 15,5 meter lengte een ligplaats en is voorzien van sanitair en een bescheiden berg- en kantoorruimte.

Per 1 september heeft WVH zijn haven in het Groote Dok overgedragen aan de gemeente. Vanaf de oprichting in 1970 heeft zij hiervan gebruik gemaakt. Ondanks de trots voor de nieuwe haven zijn er gemengde gevoelens. De totstandkoming van deze haven is onderdeel van de overeenkomst, die de vereniging en de gemeente na bijna 10 jaar overleg met elkaar sloten.

De snelle realisatie van de haven, namelijk in amper drie maanden, is vooral te danken aan een speciale commissie van de vereniging, met professionele vrijwilligers, die zorgde voor een uitstekende voorbereiding, projectplanning en toezicht tijdens de realisatie.

Deze zelfwerkzaamheid is iets waar WVH altijd sterk in is geweest. De samenwerking met de aannemer verliep goed. Wethouder Evert Taal en voorzitter Pieter Hattink stonden kort stil bij de lange voorgeschiedenis, en keken vooral positief naar de toekomst. De sluis in plaats van een brug wordt weliswaar wel als een minpunt ervaren.

Echter, ook een zeer goede voorziening, meer veiligheid en een beter beheer van de haven komen ervoor terug.

De gemeente gaat spoedig de kademuren aan de oostkant in het Groote Dok renoveren en werkt ondertussen aan de invulling van een plan voor de invulling van de vrij gekomen haven. De totale kosten van de nieuwe haven bedragen ruim een half miljoen euro. De honderden uren zelfwerkzaamheid van de leden van de vereniging niet meegerekend dan. De gemeente heeft voor de overname van de steigers van WVH in het Groote dok 0,3 miljoen Euro betaald.Gepubliceerd op 18-09-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff