LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Actie tegen parkeerbeleid

Woensdag 21 september 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - Bewoners van de Oranjewijk, Zeeheldenbuurt, Jan Campertbuurt en omgeving hebben 212 handtekeningen verzameld en op 20 september jl. overhandigd aan wethouder ´t Hart met daarbij een alternatief plan om betaald parkeren in de wijk in te voeren.

Hiermee willen de bewoners van de wijk onderstrepen dat ze niet negatief zijn over het plan, maar dat de uitvoering praktisch veel vragen en bezwaren oproept en dat het financiële deel op een andere wijze bekeken zou moeten worden. Nadat de plannen op een voorlichtingsbijeenkomst door de gemeente waren toegelicht hebben een aantal bewoners actie ondernomen.

Dit omdat er toch wel veel vragen waren. Zo moeten de bewoners gaan betalen voor een vergunning voor de eigen auto en moet de visite ook gaan betalen als het aan de gemeente ligt. Niet met dagkaarten zoals nu ook al in andere wijken het geval is, maar gewoon per uur.

Maar ook mantelzorgers moeten er aan geloven. En dat in een wijk met relatief veel senioren. Dit alles nu de overheid ook al heeft aangekondigd dat de koopkracht er de komende jaren niet op vooruit gaat. Bewoners willen nu dus een redelijk voorstel van de gemeente en niet de dupe worden van de ambities die de gemeente heeft met het centrum.

Gepubliceerd op 21-09-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff