LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Uitbreiding dierenweide Westenrijck

Zondag 9 oktober 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
ABBENBROEK - Woonboerderij Westenrijck in Abbenbroek heeft begin 2010 een verzoek ingediend bij de Stichting “Vrienden Zorgboerderijen Voorne-Putten” voor financiële steun bij het renoveren en uitbreiden van de dierenweide.

De stichting oordeelde dat het omgaan met dieren een hele goede uitwerking heeft op de cliënten van de Woonboerderij en besloot het project te ondersteunen. Hierdoor werd het mogelijk een geitenverblijf, een nandoe/kippenverblijf en een alpacaverblijf te bouwen. De stichting ging direct aan het werk om de nodige fondsen, stichtingen en bedrijven te benaderen om zo de financiële middelen bij elkaar te krijgen.

Begin 2011 had de stichting de benodigde gelden toegezegd gekregen en konden de werkzaamheden van start gaan. Na een flinke vertraging door de strenge winter is in het voorjaar met de herinrichting en renovatie van de weiden begonnen, daarna werden de nachtverblijven gebouwd zodat in de zomermaanden de dieren konden worden aangeschaft.

De dierenweide is nu helemaal klaar, de bewoners en de kinderen die voor dagbesteding naar Westenrijck komen kunnen nu dagelijks genieten en werken met o.a. Kippen, Konijnen, Pony's, Nandoes en Geiten en er lopen sinds kort ook twee kindvriendelijke Alpaca's.

De Stichting “Vrienden van Zorgboerderijen Voorne-Putten” is blij dat zij dit project heeft kunnen realiseren dankzij de donaties. Zo legde het DeltaPORT donatiefonds met een grote gift een bodem onder de plannen.

Daarnaast waren er bijdragen van de Stichting Samenwerkende Steunfondsen Verstandelijk Gehandicapten Rijnmond, de Stichting Janivo en de stichting Dirk Jan en Kitty Reek-Versteegh. Wilt u meer weten over het werk van de stichting of wilt u ook projecten in uw omgeving ondersteunen, kijk dan op de site www.zorgboerderijenvoorneputten.nl.Gepubliceerd op 09-10-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff