LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Onderzoek vermiste Farida Zargar

Zaterdag 15 oktober 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van straatroof en heling. Bij doorzoeking van de woning aan de Venusstraat, waar de verdachten werden aangehouden, zijn goederen gevonden die te maken kunnen hebben met de verdwijning van de vermiste Farida Zargar.

Specialisten van het NFI en de forensische opsporing assisteren bij het onderzoek in en om de woning. Farida wordt sinds donderdag 5 augustus 2010 vermist. Nadat zij op die dag omstreeks 17:15 u haar werk verliet, heeft niemand meer iets van haar vernomen. De politie is toen direct een groot onderzoek gestart.

De resultaten van het onderzoek en de binnengekomen tips hebben nog geen duidelijkheid gegeven over de verblijfplaats van Farida. Donderdagavond kreeg de politie rond half elf een melding van een bedreiging. De melder gaf aan dat hij kort daarvoor bedreigd was met een vuurwapen.

Agenten gingen direct naar de genoemde locatie. De verdachten waren inmiddels gevlucht. Met behulp van het gegeven signalement stelden de agenten een onderzoek in de omgeving in. Bij de Venusstraat zagen ze de twee verdachten uit een tuin lopen. Zij liepen terug de tuin in op het moment dat zij de politieauto zagen. Eén van hen probeerde weg te fietsen.

Deze 34-jarige inwoner van Spijkenisse is aangehouden op de Plataanlaan. De agenten besloten in overleg met de officier van justitie deze woning aan de Venusstraat binnen te gaan. In de schuur achter de woning werd een tweede verdachte aangehouden. Het bleek te gaan om een 19-jarige inwoner van Spijkenisse.

Bij verdere doorzoeking van de woning werden verschillende vermoedelijk gestolen spullen aangetroffen. In de woning zijn ook goederen gevonden die te maken kunnen hebben met de vermiste Farida Zargar. Vervolgens zijn ook de twee bewoners van de woning, een man van 46 jaar en een 63 jarige vrouw, aangehouden in verband met deze gestolen goederen.

Gepubliceerd op 15-10-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff