LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Nierstenen verleden tijd met vergruizer

Dinsdag 18 oktober 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis is gestart met het vergruizen van nierstenen. Patiënten met nierstenen kunnen na een doorverwijzing van de huisarts voor deze behandeling terecht bij de uroloog.

Nierstenen zijn hinderlijk en kunnen behoorlijk wat pijn veroorzaken. Een niersteen is een kristal in de urinewegen. Bepaalde stoffen slaan als kristallen neer in urine. Als zo´n kristal wat groter wordt, spreekt men van een niersteen. Wanneer deze de urineleider blokkeert, kan dit klachten geven. Dokter D.D. Chandi, uroloog, vindt deze behandeling een belangrijke aanwinst voor het ziekenhuis: "Ik heb in het verleden veel ervaring opgedaan met de vergruizer.

Nierstenen komen geregeld voor en kunnen erg pijnlijk zijn. Daarom is het fijn dat we deze behandeling vlot zelf in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis aan kunnen bieden en niet langer hoeven door te verwijzen naar een ander ziekenhuis. Sowieso kunnen we patiënten direct van de pijn af helpen, wat vaak een grote opluchting is voor de patiënt."

De eerste patiënten zijn inmiddels behandeld en maken het goed. Nieuwe patiënten ontvangen uiteraard eerst uitgebreide informatie over de behandeling evenals adviezen over hun leefstijl, om zo nierstenen in het vervolg te voorkomen.

Gepubliceerd op 18-10-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff