LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Lichtpuntje in kwestie strandhuisjes

Dinsdag 1 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
ROCKANJE - Het actiecomité Strandhuizen NEE ziet een lichtpuntje voor de tegenstanders van de plannen met strandhuizen op het badstrand van Rockanje. Volgens velen is het al een gelopen race en zullen de strandhuizen er vroeg of laat zeker komen.

Nu blijkt echter dat Natuurmonumenten de ontwikkeling kan blokkeren. Uit het onderzoek dat bureau BING in opdracht van de gemeente Westvoorne heeft uitgevoerd, blijkt namelijk dat er erfdienstbaarheden rusten op dit badstrand. Bij de verkoop van de grond tussen Eerste en Tweede Slag in 1954 aan de gemeente zijn ten gunste van Natuurmonumenten erfdienstbaarheden gevestigd.

Uit onderzoek bij het kadaster blijkt dat ook het strand hiermee is belast. De gemeente heeft bij de aankoop beloofd dat het strand allen mag worden gebruikt als recreatieterrein voor het publiek en dat er geen hotels, huizen, opstallen of getimmerten mogen worden gesticht, met uitzondering van kleine niet storende gebouwtjes, welke dienstbaar worden gemaakt aan of geacht worden te behoren tot het gebied van recreatie en ontspanning van het publiek.

De Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten is belast met het toezicht op de naleving van deze eerder gemaakte afspraken.

Het actiecomité is ervan overtuigd dat de commerciële exploitatie van 85 of 70 strandhuizen van 30 m2 die op 1,5 m afstand van elkaar de kuststrook tussen Eerste en Tweede Slag ontsieren, niet past binnen deze beperkende regels voor bestemming en bebouwing.

Het actiecomité roept de gemeente Westvoorne op zich te houden aan de destijds gemaakte afspraken en roept Natuurmonumenten op bij de gemeente te melden dat de geplande ontwikkeling niet wordt toegestaan. Anders dan naar haar inwoners zal de gemeente wel naar
Natuurmonumenten moeten luisteren, aldus het actiecomité Strandhuizen NEE.

Gepubliceerd op 01-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff