LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Spijkenisse scoort 100% bij stadsregio

Vrijdag 4 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - De gemeente Spijkenisse ontvangt van de stadsregio Rotterdam ruim 1.7 miljoen euro subsidie voor kwaliteitsverbetering van een aantal gebieden. Met de subsidies krijgen verblijfsruimten een kwaliteitsimpuls zodat deze voor jong en oud aantrekkelijker worden en prettig om te verblijven en recreëren.

De subsidie is bedoeld voor bijzondere elementen in de stad. Bij het project Stadsplein wordt de kademuur verlengd vanaf de Noordkade tot aan de Schenkelweg. Zo ontstaat een mooie wandel- en recreatieroute om de oude haven. Op de nieuwe Markt komt de geschiedenis van Spijkenisse tot leven en worden de contouren van de oude woningen zichtbaar gemaakt.

Dit gebeurt door middel van bestrating en LED verlichting. Ook komen de namen van de oorspronkelijke bewoners in de bestrating. Om de geschiedenis van de plek nog toegankelijker te maken komt er een 3D applicatie, bezoekers kunnen dan zien hoe de oude bebouwing eruit zag.

Dit zou kunnen met een digitale informatiezuil of een smartphone. Tussen Hekelingen en Berenplaat komt een groenzone voor recreatie en natuur met wandel- en fietspaden. Langs de Drogendijk wordt een pleisterplaats voor recreanten ingericht waar ruimte is voor ontmoeting, activiteiten en een drankje. Alle projecten starten in 2012 en maken Spijkenisse aantrekkelijker.

Gepubliceerd op 04-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff