LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Spijkenisse neemt taken over

Vrijdag 4 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
REGIO - Inwoners van de gemeenten Bernisse en Brielle kunnen per 1 januari 2012 terecht op het Werk- en Zorgplein in Spijkenisse voor alles op het gebied van werk en inkomen, zoals werktrajecten, vacatures, een bijstandsuitkering en volwasseneneducatie.

Vanaf 2012 voert de gemeente Spijkenisse namelijk de taken uit van de sociale diensten van Bernisse en Brielle. Door deze samenwerking willen de gemeenten de dienstverlening naar inwoners optimaliseren en kosten besparen. De gemeenten vinden het belangrijk dat de dienstverlening voor iedereen bereikbaar blijft. Daarom kunnen inwoners van Bernisse of Brielle ook een afspraak maken in hun eigen gemeente.

Dit kan als zij bijvoorbeeld niet in staat zijn om naar Spijkenisse te komen. De taken van de sociale dienst in Bernisse en Brielle worden nu nog uitgevoerd door de Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Voorne Putten Rozenburg. Deze wordt per 1 januari 2012 opgeheven.

Afgelopen jaar hebben de gemeenten een gemeenschappelijke regeling en dienstverleningsoverkomst opgesteld voor de sociale dienst. Hierin staan alle maatregelen en besluiten. Het gaat om afstemming inzake beleid, uitvoering, financiën, personeel, juridische zaken en ICT. Op 1 november besloten de colleges van de drie gemeenten tot samenwerking. Het definitieve besluit nemen de gemeenten in december.

Gepubliceerd op 04-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff