LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Informatieavond verkoop woonbedrijf

Maandag 7 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Voor huurders is er een informatieavond over de mogelijke verkoop van het gemeentelijk woonbedrijf op 17 november as. De gemeente Westvoorne heeft deze informatieavond georganiseerd in samenwerking met de huurdersvereniging Westvoorne.

Huurders ontvangen informatie over het verkoopscenario en de vervolgstappen en krijgen de gelegenheid om te reageren. De avond begint om 19.00 u en duurt tot 21.00 u in cultureel centrum De Man in Oostvoorne. Het college van B&W van de gemeente Westvoorne heeft een onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijke verkoop van het woonbedrijf.

Dit onderzoek is uitgevoerd door een werkgroep bestaande uit de gemeente, de Vereniging Onderdak Westvoorne, de Huurdersvereniging Westvoorne en de Woonbond. Op basis van dit onderzoek gaat het college in samenwerking met de werkgroep de verkoopmogelijkheden verder onderzoeken en het bijbehorende programma van eisen formuleren.

De Huurdersvereniging zorgt er als onafhankelijke vereniging voor dat huurders een afvaardiging hebben bij verdere ontwikkelingen. De Huurdersvereniging maakt ook deel uit van de werkgroep en is betrokken bij de organisatie van de informatieavond.

Het woonbedrijf staat voor een grote uitdaging de komende jaren. Naast het verbeteren van de woningen op het gebied van onder andere energiebesparing is er een behoorlijke nieuwbouwopgave.

Ook de snelle veranderingen in de woningmarkt vragen om een professionele benadering. De gemeente Westvoorne gaat daarom op zoek naar een koper die het woonbedrijf wil overnemen en de opgaven voor volkshuisvesting voor Westvoorne kan realiseren. De gemeente zal het woonbedrijf alleen verkopen als aangetoond wordt dat een potentiƫle koper minimaal voldoet aan de criteria die geformuleerd worden in samenspraak met alle belanghebbenden.

Gepubliceerd op 07-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff