LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Toch nieuwe kleedkamers

Donderdag 10 november 00:00 - Mirjam de Neeff Sport
HELLEVOETSLUIS - Samen met de voetbalvereniging heeft de gemeente Hellevoetsluis alsnog een oplossing gevonden voor de financiering van nieuwe kleedkamers bij VV Hellevoetsluis. Het college van B&W heeft op 8 november ingestemd met de voorwaarden die Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) heeft gesteld voor een garantstelling voor de lening die de voetbalvereniging wil afsluiten.

Ondanks het eerder toegekende subsidiebedrag en de eigen middelen van de voetbalvereniging, komt de vereniging nog € 150.000,tekort voor het realiseren van nieuwe kleedkamers. Om hiervoor een lening te krijgen, eisen de banken een garantstelling voor dit bedrag.

Daarvoor hebben de gemeente en de voetbalvereniging aangeklopt bij Stichting Waarborgfonds Sport (SWS). SWS is bereid gevonden garant te staan voor 50% van het te lenen bedrag, onder de voorwaarde dat de gemeente eveneens een garantie beschikbaar stelt voor de andere helft.

De toetsing door SWS met betrekking tot de financiële positie van VV Hellevoetsluis en de aangeboden garantstelling geven de gemeente voldoende zekerheid om voor de andere 50% garant te staan. De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de garantstelling. Naar verwachting wordt dit voorstel in december in de gemeenteraad besproken.Gepubliceerd op 10-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff