LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Schoonmaken van straatkolken

Woensdag 16 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
BERNISSE - In alle kernen van Bernisse worden de straat- en trottoirkolken (putten) schoongemaakt in de periode 21 november tot half december. Voor een goede afvoer van het regenwater laat de gemeente de 4400 kolken jaarlijks schoonmaken.

Dit gebeurt wanneer de meeste bomen hun bladeren hebben verloren. De gemeente voorkomt hiermee dat kolken verstopt raken door gevallen blad en straatvuil. Om ervoor te zorgen dat de schoonmaak van de kolken zo min mogelijk gehinderd wordt, vraagt de gemeente haar inwoners in deze periode om geen auto te parkeren boven of naast een kolk of hier afval- of minicontainers neer te zetten.

Ook dienen aanhangers die met een ketting aan het kolkdeksel vastzitten, verwijderd te worden. Als een kolk direct aan of in de tuin ligt, zou deze vrij moeten zijn van overhangende beplanting of hekwerken (deze hekwerken vooraf verwijderen).

De schoonmaak begint in Abbenbroek. Hierna komen Oudenhoorn, Zuidland, Simonshaven, Heenvliet en Geervliet achtereenvolgens aan de beurt. Bij een vorstperiode kunnen de werkzaamheden vertraging oplopen, omdat deksels kunnen vastvriezen aan de kolken. In het buitengebied maakt niet de gemeente, maar de provincie of het waterschap de eventueel aanwezige kolken schoon.

Gepubliceerd op 16-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff