LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Unieke collectie Sint-kaartjes

Zaterdag 19 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Onder de leerlingen van OBS de Tweemaster in Hellevoetsluis was eerst de verbazing en later de blijdschap groot, toen zij onlangs op school een geweldig en tegelijkertijd uniek cadeau ontvingen.

Alle kinderen van de school, die veel aan de uitbreiding van de woordenschat en het leesonderwijs werkt, ontvingen een poster met een eerste serie Sint-kaartjes, die het taalonderwijs op een goede en unieke manier ondersteunen. Tijdens het opplakken van de eerste serie kaartjes kwamen de eerste fantasie verhalen al los en grepen de leerkrachten het moment aan om al plakkend de woordenschat te verbreden. Met spanning wachten de kinderen de tweede serie plaatjes af.

Misschien neemt Opa Piet volgende week de laatste serie wel mee? Dan mogen de leerlingen uit groep 1 t/m 4 samen met ouders hun schoen komen zetten.

OBS de Tweemaster heeft hoge ogen gegooid bij het laatste bezoek van de inspectie en de leerkrachten beseffen dat ze de goede beoordeling niet alleen hebben gehaald. De hulp en medewerking van de ouders en de leerlingen zelf is daar ook een grote factor in geweest. Daarom wordt Kerst met heel de schoolbevolking gevierd. Voor ouders worden er verschillende workshops georganiseerd, van kookworkshops tot het creëren van kerststukjes en op kerstavond zelf zijn er tal van activiteiten voor jong en oud.

Gepubliceerd op 19-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff