LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Geld inzamelen voor 'De Zeefakkel'

Woensdag 23 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - De zeekadetten van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis stonden afgelopen zaterdag met een stand op het winkelcentrum Struytse Hoek. Hun doel: zoveel mogelijk geld inzamelen om het korpsschip 'de Zeefakkel' te redden. Deze raakte maandag 17 oktober na een brand ernstig beschadigd.

De afgelopen weken en ook nu nog verzetten vrijwilligers met hulp van sponsoren veel werk. De kadetten willen door middel van acties hun steentje bijdragen. Dus stonden zij zaterdag met een lotenkraam in het winkelcentrum. Er werden loten verkocht, lege flessen ingezameld, donateurs gezocht en het was mogelijk oliebollen te bestellen voor Oud en Nieuw.

Eén van de kadetten: “we hebben mooie prijzen gekregen van de winkeliers, daarom kopen de mensen graag een lootje”. De actie was een succes: er werd €777,opgehaald door de kinderen!

Heeft u de kadetten afgelopen zaterdag gemist? Geen probleem, want zaterdag 17 december staan ze weer op het winkelcentrum. Ook dan zullen er loten verkocht worden, kunt u zich opgeven als vrijwilliger, is het mogelijk een donatie te doen of oliebollen te bestellen. De geschatte schade van de brand is minimaal €177.000,-. Dit hoge bedrag brengt het voortbestaan van Zeekadetkorps Hellevoetsluis ernstig in gevaar.

De ondersteuning van vele particulieren, bedrijven en de gemeente, geeft het Zeekadetkorps Hellevoetsluis de moed 'de Zeefakkel' weer helemaal op te kunnen knappen.

De voorzitter, Jeroen van Tussenbroek: “Velen helpen ons op allerlei manieren. Zonder die medewerking zou ons korps niet door kunnen gaan. Toch hebben we nog veel meer hulp nodig, zowel in natura als financieel. Vandaar dat er onder het motto 'Red de Zeefakkel' verschillende acties worden opgezet om geld in te zamelen voor ons korpsschip.”

Gepubliceerd op 23-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff