LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Gemeente doet speelkisten cadeau

Vrijdag 25 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - Wethouder Kees Dijkman overhandigt woensdag 30 november een speelkist aan de kinderdagverblijven Fleks Frambozengaard, Mundo Kickerhoff en Ruwaardje van SKS Alles Kids.

De speelkist helpt bij de stimulering van de ontwikkeling van jonge kinderen. De wethouder krijgt bij het uitreiken van de kisten hulp van twee zwarte pieten. De speelkisten bevatten speelgoed voor de kinderen om hun taal- en sociaal-emotionele ontwikkeling te stimuleren. Verder krijgen de kinderdagverblijven een speciaal voor Spijkenisse ontwikkeld bronnenboek, waarin de pedagogisch medewerkers van de kinderdagverblijven handvatten krijgen aangereikt.

Hiermee kunnen ze met Voor- en Vroegschoolse Educatie werken. Ook de andere kinderdagverblijven van SKS Alles Kids krijgen dit cadeau van de gemeente.

Sinds enkele jaren wordt het Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) programma Startblokken van Basisontwikkeling geïmplementeerd op de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Spijkenisse. Het stimuleert de totale ontwikkeling van jonge kinderen door gebruik te maken van thema's uit de directe leefwereld. De gemeente wil hiermee bereiken dat alle kinderen op de basisschool een gelijke start maken. Het doel is om taal-en ontwikkelingsachterstanden te voorkomen of zo vroeg mogelijk aan te pakken.

Gepubliceerd op 25-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff