LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Rotary Club sluit project Zambia af

Vrijdag 25 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
BRIELLE - Op een bijzondere avond van Rotary Brielle heeft de heer Arie van Kooten samen met zijn vrouw Dyness uit Zambia verslag gedaan van het Project Scholen in Zambia. Het Project is in 2007 in gang gezet, dankzij de opbrengst van het 1e Groot Dictee VoornePutten en Rozenburg, ruim € 53.000, incl bijdrage van het NCDO.

Daarmee kon niet alleen een schooluitbreiding in het dorp Kalwala'sVillage worden gerealiseerd, maar tevens een hele reeks andere voorzieningen. De grote trekker, Arie van Kooten, heeft deze in slechts een paar jaar tijd daadwerkelijk kunnen uitvoeren. Naast de scholenuitbreiding is er ook een nieuwe keuken gebouwd.

Ook is er een schoolgebouw voor voortgezet onderwijs gerealiseerd, is de kliniek aanzienlijk verbeterd en zijn er huisjes voor de leerkrachten gebouwd. Het laatste deel was de bouw van een schoollokaal voor beroepsopleidingen.

Niet alleen Arie en zijn vrouw spraken bij herhaling hun dank uit richting Rotary Brielle en de schrijvers van het Dictee, maar ook de bevolking was blij en dankbaar. Een delegatie van Rotary Brielle heeft dat vorig jaar in Zambia met eigen ogen kunnen zien. De projecten werken een beetje als een magneet: er zijn andere donateurs bij gekomen en oorspronkelijk was het de bedoeling om aan circa 80 leerlingen les te geven.

Dat aantal is inmiddels opgelopen tot 550 leerlingen! Huisvesting voor weeskinderen is daarbij ook tot stand gekomen. Al met al een prachtig resultaat waarbij Rotary Club Brielle ervan overtuigd is dat niet alleen het geld goed besteed is, maar dat dit een duurzame impuls is voor de bevolking om zich verder te ontwikkelen.

De avond werd besloten met de overhandiging van de laatste cheque van ruim € 18.000 om alles te kunnen betalen. Rotary Club Brielle organiseert elk jaar het Groot Dictee van Voorne-Putten en Rozenburg en ze zijn inmiddels toe aan de 6e editie. Dit Dictee zal plaatsvinden op zaterdag 17 maart 2012 in Hotel 't Wapen van Marion in Oostvoorne.

Gepubliceerd op 25-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff