LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

'Mundito' koninklijk onderscheiden

Maandag 28 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Wie kent hem niet, José Raymundo Engelhardt, beter bekend als 'Mundito'. Een markante en innemende persoonlijkheid, op verschillende terreinen als vrijwilliger actief tot zeer actief. Vorige week woensdag kreeg deze bekende Hellevoeter een Koninklijke Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Corstiaan Kleijwegt kwam hem die persoonlijk opspelden.

Bij het betreden van de raadzaal in het gemeentehuis werd de totaal verraste 'Mundito' met een staande ovatie ontvangen door familieleden, vrienden, kennissen en functionarissen van diverse instellingen.

'Mundito' Engelhardt (85) heeft zich decennialang als vrijwilliger bijzonder ingezet voor de samenleving.

Zo was hij actief als vliegeraar, vliegerbouwer en promotor van de vliegersport, lokaal, nationaal en internationaal, als ambassadeur van de Caribische cultuur en van de Nederlandse Antillen en Aruba, als bestuurslid en lid van Stichting Zeekadetkorps Hellevoetsluis, als lid van Stichting Leer de West Kennen Hellevoetsluis en als mentor van Antillianen en Arubanen in Nederland en jongeren in Rotterdam en Hellevoetsluis. Kortom, een terechte onderscheiding voor een markante persoonlijkheid!


Gepubliceerd op 28-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff