LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Mediatoren Vreedzame School

Maandag 28 november 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Een gedeeltelijk nieuwe groep mediatoren heeft maandagmiddag hun felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen. Wethouder mevr. Roza en Wim Smit, directeur van obs de Tweemaster, deelden ze uit onder toeziend oog van de trotse ouders van de kinderen van de groepen 6, 7 en 8.

In de groepen 3 t/m 5 gaan de mediatoren de komende dagen nog vertellen wat hun rol is op de Tweemaster. Zij kunnen na een training op verzoek van de leerkrachten bemiddelen in conflicten tussen kinderen.
Vorig jaar heeft de school geconstateerd dat het aantal ruzies mede door het goede optreden van de mediatoren behoorlijk verminderde.

En als het toch eens mis ging, vonden ze meestal snel een oplossing voor het probleem. Ze zijn dus een aanwinst voor de school. De inspecteur die de Tweemaster dit jaar bezocht, beoordeelde het schoolklimaat als zeer goed. De lessen van de Vreedzame School leveren dus echt iets op!

Vanaf 1 december gaat de nieuwe groep mediatoren aan het werk. Per dag kunnen de leerlingen en ouders op het prikbord bij de ingang zien welk duo mediator is. Diony, Zahra, Jeffrey, Nickey, Lissie, Elise uit groep 8 en Silas, Rick, Britt, Roos en Melissa uit groep 7 worden van harte gefeliciteerd en veel succes gewenst met het uitvoeren van hun belangrijke taak!

Gepubliceerd op 28-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff