LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Geslaagde workshop voetbal Fitkids

Woensdag 30 november 00:00 - Mirjam de Neeff Sport
HELLEVOETSLUIS - Op verzoek van kinderfysiotherapeute Leonie van der Kroef van Fysio & Fit werd afgelopen woensdag een workshop gegeven door een jeugdtrainer van FC Vlotbrug aan een groep Fitkids.

Fitkids is een beweegprogramma dat is opgezet door Stichting Fitkids voor kinderen van 6-18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Hiermee kunnen deze kinderen onder professionele begeleiding trainen en bewegen in een sportieve en stimulerende omgeving. Het doel van Fitkids is om kinderen een nieuwe levensstijl aan te leren. In Fitkids ontdekken de kinderen weer het plezier in bewegen.

In het programma van Fysio & Fit wordt gewerkt aan het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit bijvoorbeeld in clubverband.

FC Vlotbrug ging in op het verzoek van Leonie, omdat dit aansluit bij de doelstelling van deze vereniging om sociaal-maatschappelijk een bijdrage te leveren aan mensen uit de omgeving. Deze kinderen kunnen zo kennis maken met sporten in clubverband. Misschien wil er iemand lid worden van FC Vlotbrug, maar in ieder geval hebben ze zo ook een leuke middag. Trainer en jeugdcoordinator Arjan Kok was enthousiast.

"Het is hartstikke leuk om een keer met deze kinderen te werken. Ze hebben er zo'n plezier in! Sommigen hebben ook duidelijk aanleg voor voetbal", aldus Arjan Kok.

Onder toeziend oog van ouders en opa's en oma's doorliepen de kinderen een paar basisoefeningen van het voetbal. Met veel inzet werd er een uur getraind op het mooie kunsgrasveld. Aan het eind volgde natuurlijk een partijtje en daarin werd flink gescoord! Als afsluiting werd er nog een lekker glaasje limonade gedronken. "Wanneer is de volgende keer?", vroegen een paar kinderen. Kennelijk was het goed bevallen!

Gepubliceerd op 30-11-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff