LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Strandhuisjes niet strijdig

Maandag 12 december 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - De gemeente Westvoorne is van mening dat strandhuisjes op het badstrand Rockanje niet in strijd zijn met de in 1956 gevestigde servituten. In deze servituten is opgenomen dat het badstrand gebruikt moet worden als recreatiegebied.

Gebouwen voor recreatie mogen, maar er gelden wel beperkingen voor het bouwen. In de afgelopen vijftig jaar zijn op het badstrand Rockanje strandpaviljoens gebouwd en twee strandpleinen aangelegd. Deze ontwikkelingen hebben bijgedragen aan het belang van recreatie en toerisme in Westvoorne. Het college vindt dat de servituten (of erfdienstbaarheden) uit 1956 geplaatst moeten worden in de huidige tijdgeest.

Het plan is om strandhuisjes voor recreatie en toerisme te bouwen op het badstrand Rockanje dat als recreatieterrein is aangewezen. De locatie is zo gekozen dat intensieve recreatie geconcentreerd wordt op het badstrand en dat de natuurlijke en rustige delen ten noorden en zuiden van het badstrand blijven bestaan.

Als Natuurmonumenten haar instemming geeft voor het bouwen van strandhuisjes op het badstrand Rockanje organiseert de gemeente begin 2012 een informatieavond. Tijdens deze avond wordt het voorkeursplan voor het bouwen van strandhuisjes gepresenteerd. Daarna gaat de gemeenteraad in debat om vast te stellen of het plan voldoet aan de uitgangspunten.


Gepubliceerd op 12-12-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff