LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Subsidie van Stadsregio Rotterdam

Woensdag 14 december 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - De gemeente Hellevoetsluis heeft € 100.000,subsidie ontvangen van de Stadsregio Rotterdam voor de Buurtaanpak in de omgeving Zalm, Bliek, Spiering. De gemeente heeft deze subsidie aangevraagd voor vier speciale projecten binnen deze Buurtaanpak.

In de Buurtaanpak wordt samen met bewoners, Maasdelta, Politie, SWS en Push gewerkt aan het verbeteren van de leefomgeving.De subsidie is bedoeld voor aan het aanleggen van een ecologische zone aan de Baars. De gehele zone wordt natuurvriendelijker gemaakt met indien mogelijk natuurvriendelijke oevers en ecologisch beheer.

Binnen deze zone wordt ook een natuurlijke speelplek aangelegd. Deze speelplek richt zich op natuur- en milieueducatie voor kinderen. Een volgend deel van het budget is bedoeld voor het creëren van een doorlopende eenrichtingsstraat om het appartementencomplex aan de Zalm, Bliek, Spiering.

De Spiering wordt, parallel aan de Geep, doorgetrokken tot aan de Zalm. Hierdoor ontstaat een doorlopende route rond het wooncomplex. Bij het appartementencomplex wordt ten slotte, in samenwerking met Maasdelta, een gemeenschapstuin ontwikkeld. Deze gemeenschapstuin wordt een ontmoetingsruimte in de open lucht.

Hier kunnen verschillende activiteiten worden georganiseerd. De inrichting van deze gemeenschapstuin wordt gedeeltelijk betaald uit de verstrekte subsidie.

De Buurtaanpak van de Zalm, Bliek, Spiering is gestart in december 2010. Inmiddels is het ontwerp voor de buitenruimte in de afrondende fase. Het definitieve ontwerp zal binnenkort feestelijk gepresenteerd worden aan de bewoners van de buurt. Naar verwachting zal medio juni 2012 worden gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Voor meer informatie over de buurtaanpak kunt u terecht op de website van de gemeente Hellevoetsluis, www.hellevoetsluis.nl.

Gepubliceerd op 14-12-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff