LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Burgemeester Kleijwegt met pensioen

Vrijdag 16 december 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Bij de opening van de raadsvergadering van 15 december kondigde burgemeester C.A. Kleijwegt aan dat hij per 1 augustus 2012 met pensioen gaat.

Burgemeester Kleijwegt staat binnen de Hellevoetse samenleving en ook daarbuiten bekend als een verbinder. Dit liet hij onder andere zien tijdens de brand van het Marinehospitaal in november 2009. Daarnaast zet hij zich in op cultuurhistorisch vlak. Met zijn grote inzet en betrokkenheid heeft hij voor restauratieprojecten in de Vesting verschillende subsidies binnen weten te halen. Kleijwegt is een burgervader pur sang voor de inwoners van Hellevoetsluis.

Dit bleek bijvoorbeeld tijdens de ontwikkeling van de Stadsvisie 2030, waarbinnen de speerpunten voor de gemeente Hellevoetsluis voor de komende jaren zijn vastgesteld en waarbij hij de burgers actief betrok. De betrokkenheid en inzet die burgemeester Kleijwegt heeft voor Hellevoetsluis zijn kwaliteiten die door de inwoners zeer worden gewaardeerd.

Gedurende 33 jaar is burgemeester Kleijwegt werkzaam geweest in en voor het openbaar bestuur in o.a. ook de gemeente Velsen en de gemeente Sliedrecht. Hij sluit zijn burgemeestersloopbaan af in Hellevoetsluis, na tien jaar burgemeester in die stad te zijn geweest.

Gepubliceerd op 16-12-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff