LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Kerstpakketten van Fairtrade

Donderdag 22 december 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Het is traditie dat het gemeentebestuur van Westvoorne alle gemeentelijke medewerkers en gepensioneerden jaarlijks een kerstpakket uitreikt.

Ook dit jaar ontvangt het (voormalig) personeel wederom een kerstpakket. Ter ondersteuning van de Millennium werkgroep, die bestaat uit gemeenteraadsleden, is dit jaar gekozen voor een ‘Fairtrade’ kerstpakket. Dit pakket bevat één of meerdere artikelen, die te maken hebben met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Dit zijn artikelen van biologische teelt, die gemaakt zijn van gerecyclede materialen, die duurzaam zijn vervaardigd met betrekking tot het energieverbruik. Of het zijn fairtrade artikelen, die eerlijke handel in ontwikkelingslanden bevorderen.

Met de aankoop van een Fairtrade kerstpakket draagt het gemeentebestuur van Westvoorne bij aan mens en milieu en ondersteunt zij als Millenniumgemeente tevens één van de millenniumdoelen, namelijk samenwerking en ontwikkeling verbeteren, bijvoorbeeld door producten te kopen die binnen de eerlijke wereldhandel vallen, de zogenaamde Fairtrade producten.


Gepubliceerd op 22-12-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff