LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Ondersteuning burgerinitatief

Dinsdag 27 december 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
Westvoorne - Het college van B&W van Westvoorne heeft ingestemd met het burgerinitiatief van de Business Club Westvoorne en de Millennium Werkgroep. Het initiatief is om kunst op rotondes te plaatsen.

Het voorstel van de initiatiefnemers wordt op 10 januari 2012 voorgelegd aan de gemeenteraad. Het voorstel is om een kunstwerk, functionerend als vlaggenmast (circa 5 meter hoog) met doek, te plaatsen op rotondes. Op het doek is een bepaald thema afgebeeld, passend bij de millenniumdoelen, andere maatschappelijk betrokken idee├źn en/of het karakter van de kernen. De vlaggenmasten worden gemaakt door Zuid-Afrikaanse kunstenaars.

Het kunstwerk heeft een interactief karakter. Langs de weg komt een bord te staan, waarop informatie te lezen is over het thema en het kunstwerk. Het bord verwijst naar een website en een forum. De planning is om het kunstwerk in de zomer van 2012 te realiseren.

Het burgerinitiatief is voortgekomen uit de kerstwensenboomactie in Oostvoorne in 2007.
Onder de vlag van de Business Club Westvoorne heeft Stichting Steene Baeck een kerstwensenboom opgezet. Enkele wensen gingen over kunst op rotondes. Na gesprekken met de gemeente heeft de Business Club Westvoorne, in samenwerking met de Millennium Werkgroep, het voorstel in 2011 ingediend.


Gepubliceerd op 27-12-2011 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff