LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Project strandhuisjes gestopt

Woensdag 4 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Het college van B&W van de gemeente Westvoorne heeft dinsdag besloten te stoppen met de ontwikkeling voor de bouw van strandhuisjes op het badstrand Rockanje. Dit gezien het standpunt van Natuurmonumenten, de maatschappelijke gevoeligheden en extra kosten, tijd en inzet voor toekomstige juridische procedures.

Natuurmonumenten heeft gemeente Westvoorne op 15 december 2011 laten weten dat zij van oordeel is dat de bouw van strandhuisjes op het badstrand van Rockanje in strijd is met de servituten. Zij is van mening dat de bewuste percelen (het badstrand) alleen mogen worden gebruikt als recreatieterrein voor het publiek.

Zij acht het plaatsen van strandhuisjes in strijd met de servituten. Gezien het definitieve standpunt van Natuurmonumenten heeft de gemeente Westvoorne bekeken welke stappen zij verder gaat ondernemen. Alles afwegende, besloot het college om te stoppen met het plan. De totale kosten voor dit project zijn beperkt tot de organisatie van een informatieavond.

Door het college wordt contact opgenomen met Natuurmonumenten. Ten eerste zal gevraagd worden om met hen een afspraak te maken om de gang van zaken te bespreken. Als tweede wordt een brief gestuurd aan Natuurmonumenten om de onvrede over het gelopen proces te uiten.

Gepubliceerd op 04-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff