LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Twirlen: muziek en sport in 1!

Zondag 8 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Sport
ROCKANJE - Een heleboel mensen denken bij twirlen... oh dat is toch met zo'n stokje gooien en dat was het. Maar het is meer. Als je de sport in teamverband doet, moet je in ieder geval zorgen dat je goed op elkaar ingespeeld bent, want al je bewegingen moeten tegelijk en op dezelfde manier uitgevoerd worden.

Twirlen is een sport waarbij bewegingen worden gemaakt met een baton. De bewegingen zijn meestal dans en gymnastische bewegingen op allerlei verschillende soorten muziek. Bij de routine hoort ook een leuk en bijpassend pak. Het gebruik van de baton en de bewegingen en danspasjes op het ritme van de muziek van je routine maken twirlen zo mooi om te zien.

Eigenlijk kun je het twirlen het beste omschrijven als een combinatie van turnen, ballet, ritmische gymnastiek en majorette.

Als je wilt weten wat twirlen precies inhoudt, kom dan samen met je kind kijken bij de open les. De open les wordt gehouden op woensdag 18 januari a.s. van 17.30 tot 18.30 u in sporthal De Merel (Dwarsweg, Rockanje). Kinderen kunnen komen kijken, maar mogen ook meedoen (neem dan wel gymschoenen mee).

Meer informatie over de vereniging kunt u vinden op: www.onsgenoegenrockanje.nl

Gepubliceerd op 08-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff