LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Instructie verkeersregelaars van start

Zondag 22 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Vorig jaar verzorgde de gemeente Hellevoetsluis de instructie voor verkeersregelaars. Ook dit jaar zal de gemeente deze instructie verzorgen en roept inwoners van Hellevoetsluis op zich op vrijwillige basis aan te melden.

Verkeersregelaars zijn noodzakelijk als tijdens een evenement gebruik gemaakt wordt van de openbare wegen. Zij worden ingezet in het verkeer om bij een evenement het verkeer in goede banen te leiden en om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen. De verkeersregelaar voert op vrijwillige basis eenvoudige verkeersregelende taken uit om de politie te ontlasten. De instructie duurt een avond en begint om 20.00 u.

Het wordt gehouden in het gemeentehuis. Dit jaar worden vier mogelijkheden geboden: er zijn instructieavonden gepland op woensdag 1, donderdag 9, dinsdag 14 en woensdag 29 februari. De instructie blijft één jaar geldig, daarna kan iedere verkeersregelaar jaarlijks een herhalingsavond bezoeken. Aan de instructie zijn geen kosten verbonden.

Iedereen kan zich aanmelden voor deze instructie als hij/zij tenminste 16 jaar oud is. Vooral verenigingen, scholen, stichtingen en andere organisatoren van diverse evenementen/activiteiten worden gevraagd vrijwilligers aan te melden.

Als u in de toekomst een vergunning aanvraagt waarbij het aanstellen van verkeersregelaars noodzakelijk is, dan hebben deze vrijwilligers al een instructie van de politie verkregen.

U kunt zich aanmelden bij de gemeente Hellevoetsluis, contactpersoon: Bert van den Houten, bij voorkeur via email: b.houten@hellevoetsluis.nl of via tel.: 140181. Bij uw aanmelding dient u uw volledige naam (inclusief voornamen), adres en geboortedatum te vermelden. Graag ook aangeven op welke datum u de instructie wilt volgen (1, 9, 14 of 29 februari).

Gepubliceerd op 22-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff