LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

5,4 miljoen voor Kickersbloem III

Maandag 16 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - De stadsregio heeft de gemeente Hellevoetsluis een bedrag van € 5,45 miljoen in het vooruitzicht gesteld om het geplande bedrijventerrein Kickersbloem III te ontsluiten.

In het verleden heeft de stadsregio met Hellevoetsluis afspraken gemaakt over de financiering van de beoogde infrastructuur bij het bedrijventerrein. Bovendien zijn er afspraken gemaakt over de aanleg en financiering van een kreek aan de rand ervan en over het open buitengebied tussen de wijk Ravense Hoek en de nieuwe oostelijke randweg. De gemeente Hellevoetsluis komt nu tegemoet aan die afspraken, wat voor de stadsregio reden is om de subsidie te verlenen.

De subsidie is bedoeld voor de ontsluiting van Kickersbloem III.

Bij toekomstige financiële bijdragen van de stadsregio voor het bedrijventerrein houdt de regio wel vast aan de afspraken over de kreek en het behoud van het open buitengebied.

In de eerste fase van de aanleg van het bedrijventerrein (44 ha. van de in totaal 96 ha bruto) wordt alleen de brug over het Kanaal door Voorne gebouwd en vindt de verkeersafwikkeling plaats via de Kanaalweg Westzijde.

Gepubliceerd op 16-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff