LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Op vakantie met het Rode Kruis

Maandag 23 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
REGIO - Het Nederlandse Rode Kruis is al 60 jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met lichamelijke- of sociale beperkingen. Op hun prachtige vakantielocaties hoeft u zelf nergens aan te denken, alleen maar te genieten.

Voor wie doet een weekje vakantie nou geen wonderen? Even de sleur van alledag doorbreken, nieuwe mensen ontmoeten en genieten van cultuur en natuur. Of juist even lekker helemaal niets doen. Daar knapt een mens van op. Wat het Rode Kruis betreft, is dit voor iedereen weggelegd. Ook wanneer u bijvoorbeeld minder mobiel bent of veel zorg nodig hebt.

Al hun vakantiearrangementen starten op maandagmiddag en eindigen op zaterdagochtend. In overleg met de gastvrouw bepaalt u zelf of u mee wilt met een uitstapje, of dat u liever op de accommodatie blijft. Hoe u uw dag ook wilt besteden, u kunt voortdurend rekenen op de beste zorg, 24 uur per dag, op stap of ‘thuis’ op de accommodatie.

Vakantie te water op de J. Henry Dunant is ook mogelijk. Het afwisselende Nederlandse landschap trekt aan u voorbij tijdens een cruise op dit vakantieschip. Het schip vaart verschillende routes door Nederland, waarbij men gedurende de week twee keer aanlegt om havenstadjes te bezoeken.

Heeft u vanwege uw handicap nooit (meer) gevlogen? En zou u graag de lucht eens in willen? En naar een mooie bestemming buiten Nederland vliegen? Dat kan, want op speciale vluchten kunt u gerust mee, zonder zich zorgen te moeten maken over uw beperkingen. Deze vlucht is in het najaar van 2012 .

Indien u niet over eigen vervoer beschikt, kunt u in principe gebruik maken van de Rode Kruis rolstoelbus (oftewel vervoer op maat). Is uw interesse gewekt en heeft u belangstelling voor één van de vakantiemogelijkheden, vraag dan een gids aan bij de Coördinator van het district Voorne Putten en Rozenburg, mevr. L. WaleboerVersteeg, tel.: 614319

Gepubliceerd op 23-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff