LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Preventie Babbeltrucs

Woensdag 25 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
BERNISSE - Vanaf begin van het jaar zijn er bij de politie diverse meldingen binnen gekomen over 'babbeltrucs'. In Zuidland werd er bij verschillende woningen aangebeld door een onbekende man, een zigeunerachtig type van ongeveer 30 a 40 jaar oud. Deze man wilde in de woning naar de meters kijken. De man droeg een jas met daarop, op zijn rug en borst, vermoedelijk het logo van 'EVIDES'.

In Heenvliet werd er bij een 79-jarige vrouw aangebeld door een man met een donker uiterlijk van ongeveer 30 a 40 jaar oud. Hij gaf zich uit als iemand van de gemeente. Mevrouw kreeg geld terug van de belasting, maar ze moest wel eerst honderd euro betalen.

In Geervliet werd er bij een 82-jarige vrouw aangebeld door een onbekende man. Hij was gekleed in een net pak, had donker haar, een bol gezicht en was ongeveer 30 a 40 jaar oud. De man vertelde dat er in Spijkenisse een nieuwe meubelzaak was geopend en dat hij haar adres van de gemeente had gekregen. Mevrouw heeft de man in de woning gelaten, maar gelukkig bleek dat er niets uit de woning weg was.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken en heeft een aantal tips om te voorkomen dat men het slachtoffer wordt van een babbeltruc. Deze staan op de site van de gemeente: www.gemeentebernisse.nlGepubliceerd op 25-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff