LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Zeilschip 'Eendracht' helpt 'Zeefakkel'

Woensdag 25 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Op het opleidingsschip "de Zeefakkel" van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis heeft op maandag 17 oktober 2011 een grote brand gewoed. De materiële schade is erg groot. Teamco Foundation Schweiz trekt zich het lot van het zeekadetkorps aan.

De heftige brand op het korpsschip heeft meer dan dertig procent van het binnenschip verwoest. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. De emotionele schade is voor de kinderen en vrijwilligers enorm groot, de materiële schade is desastreus. Het is teveel voor de Zeekadetten om de wederopbouw helemaal alleen te bolwerken. Daarom heeft het korps een oproep gedaan aan alle bedrijven die graag willen helpen.

Teamco Foundation Schweiz, sponsor van zeilschip Eendracht, heeft zich dit lot aangetrokken en de Eendrachtorganisatie in contact gebracht met het bestuur van het Zeekadettenkorps. De Eendracht en haar maritieme netwerk helpt de Zeefakkel met de wederopbouw.

Mede dankzij de financiële steun van Teamco Foundation en door de materiële steun van verschillende bedrijven kan de wederopbouw op een degelijke en professionele manier plaatsvinden. Met een enorme gedrevenheid is men aan het werk gegaan, met de bedoeling het schip in het voorjaar van 2012 weer in gebruik te nemen.

Gepubliceerd op 25-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff