LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Voorlichtingsactie inbraakpreventie

Vrijdag 27 januari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Gemeentelijke toezichthouders en andere leden van de wijkpolitie Westvoorne hebben een voorlichtingsactie inbraak- en diefstalpreventie gehouden in Rockanje en Oostvoorne. In de wijken zijn folders uitgedeeld en inwoners hebben persoonlijk preventietips ontvangen.

De actie werd door de inwoners zeer op prijs gesteld. De nadruk werd gelegd op zogenaamde ‘hotspots’ in de gemeente, een reeks inbraken in bepaalde wijken in de afgelopen maanden. Er is gelet op zaken zoals openstaande ramen, poorten en voertuigen en (direct) beschikbare ladders en gereedschappen.

Tijdens de actie werd aan diverse burgers geadviseerd acties te ondernemen om de kans op een inbraak te verkleinen. Zo stond bij een woning de achtertuindeur open waardoor de in de tuin aanwezige fietsen gemakkelijk meegenomen konden worden.

De komende maanden wordt deze actie herhaald in meerdere wijken. In de maand februari hebben de gemeentelijk toezichthouders ook specifiek aandacht voor het onderwerp ‘alcoholpreventie’. Tijdens deze actie worden bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol.

Zodra u een klacht of een tip heeft, wil de gemeente Westvoorne dat graag van u weten. Wanneer u één van de gemeentelijk toezichthouders ziet, kunt u hem/haar ook persoonlijk aanspreken.

Laten we samen werken aan een verbetering van de leefbaarheid in de woonwijken!

Voor tips, ideeën en meldingen kunt u contact opnemen met de gemeente Westvoorne via tel.: 408000 of door een e-mail te sturen naar: gemeente@westvoorne.nl.

Gepubliceerd op 27-01-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff