LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Sterk maken voor ouderenzorg

Vrijdag 3 februari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
BERNISSE - De gemeenteraad van Bernisse heeft het beleid zorg en wonen vastgesteld. Bernisse wil dat ouderen zo lang mogelijk in de gemeente kunnen blijven wonen. Met het nieuwe beleid wordt het makkelijker om een woning uit te breiden voor mantelzorg aan familieleden. Daarnaast stimuleert de gemeente de komst van nieuwe woonzorginstellingen.

Vanaf nu is het nieuwe beleid van kracht en worden aanvragen voor vergunningen hierop beoordeeld. De gemeente wil extra woonruimte voor zorgbehoevende inwoners creëren. Daarom mogen er op korte termijn drie nieuwe woonzorginstellingen komen. Op lange termijn is er ruimte voor maximaal twaalf instellingen.

Het gaat om instellingen voor maximaal tien inwoners. Dit sluit aan bij de behoefte van ouderen en bij het dorpse karakter van de kernen van de gemeente Bernisse. Bernisse wil het voor mantelzorgers makkelijker maken om extra woonruimte te realiseren voor de zorg aan een hulpbehoevend familielid.

Mantelzorgers en professionele zorgaanbieders kunnen bij de gemeente terecht voor ondersteuning bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. De snelheid en de slagingskans van het aanvraagproces kunnen zo vergroot worden. Aanvragers kunnen bij de gemeente terecht voor advies en praktische tips zoals een checklist en beslisboom.

Gepubliceerd op 03-02-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff