LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Restaurant Parthenon aangekocht

Vrijdag 3 februari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Het college besloot afgelopen week om het Griekse restaurant Parthenon in de Vesting aan te kopen. De gemeente en eigenaar van het pand hebben hierover overeenstemming bereikt. De aankoop is nodig voor het realiseren van de tweede fase van bouwplan Groote Dok Oost.

De aankoop maakt het in technisch opzicht mogelijk om met de inrichting van de tweede fase te beginnen. Dit betreft onder andere de aanleg van de nieuwe kademuren en de inrichting van het gebied tussen de eerste bouwfase (waar momenteel aan gewerkt wordt) en het droogdokterrein, waaronder een nieuwe ontsluitingsweg.

Of de gemeente daar nu al mee aan de slag gaat, is nog onzeker. Daarover zal het college in de komende tijd een besluit nemen. Normaal gesproken wordt hiermee pas gestart nadat zekerheid is over de bouw van woningen in de tweede fase van dit bouwplan. Op dit moment is nog niet bekend wanneer hiermee begonnen wordt.

De verwachting is dat de aankoop voor eind februari is afgerond. Daarna zet de gemeente de procedure in werking om het pand op korte termijn te laten slopen. Dit kan nog enkele maanden duren, omdat eerst de procedures voor aanbesteding en vergunning moeten worden doorlopen.

Gepubliceerd op 03-02-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff