LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Landelijke opschoondag

Vrijdag 10 februari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Dit jaar vindt op zaterdag 17 maart de Landelijke Opschoondag plaats. Buurtbewoners, vrijwilligers en medewerkers van Stichting Push, Energieteam en de gemeente gaan die dag aan de slag om hun buurt in Hellevoetsluis op te fleuren. Een aantal buurten in Hellevoetsluis heeft zich al aangemeld om hieraan mee te doen.

De Landelijke Opschoondag is het hoogtepunt van de Week van Nederland Schoon die start op 10 maart. Op die dag steken vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen voor hun eigen leefomgeving. Tijdens deze actie kunnen buren, jongeren en kinderen hun eigen ideeën aandragen.

Ideeën om hun buurt, straat, school, ontmoetingsplaats, plein of speelplek schoon te houden, op te fleuren of groener te maken. Per initiatief is een pakket beschikbaar met daarin onder andere een cheque van 200 euro voor materiaal en consumpties. Medewerkers en vrijwilligers van bovengenoemde organisaties helpen de bewoners bij de uitvoering van de werkzaamheden.

Buurtbewoners kunnen een idee of initiatief aandragen door zich uiterlijk vrijdag 9 maart aan te melden via gemeente@hellevoetsluis.nl o.v.v. Landelijke Opschoondag. Hierin moeten de gegevens van de contactpersoon van de groep vermeld worden, wat voor klus het is en waar de klus moet worden uitgevoerd.

Gepubliceerd op 10-02-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff