LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Een nieuw Alzheimer Café

Maandag 20 februari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
BRIELLE - Verschillende organisaties uit de regio die zorg en begeleiding bieden aan mensen met dementie, tekenen op donderdag 23 februari een convenant waarin de samenwerking tot het realiseren van een Alzheimer Café in Brielle wordt bezegeld.

Al enige tijd werken de ANBO, Best Care, Careyn, de Catharina Stichting, Laurens en Zorgboerderij Op Aarde samen met Alzheimer Nederland aan de vormgeving van een Alzheimer Café in Brielle. Een Alzheimer Café is een maandelijks trefpunt voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, kinderen, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere belangstellenden.

Ook mensen bij wie de diagnose dementie niet gesteld is, maar die wel merken dat er iets met hun geheugen aan de hand is, zijn van harte welkom. De gasten ontmoeten mensen die in een vergelijkbare situatie verkeren en praten met elkaar over de dingen die ze meemaken, wisselen informatie uit over dementie en alles waar ze mee te maken krijgen en bespreken mogelijkheden voor hulp, zorg en dienstverlening. En dat allemaal in een gemoedelijke sfeer, net als in een gewoon café.

Per bijeenkomst staat een onderwerp centraal. De bijeenkomst begint met een interview met een deskundige of vertoning van een DVD.

Dit duurt ongeveer een half uur. Na de pauze is er tijd om vragen te stellen en in discussie te gaan. Na afloop kan men nog iets drinken en met elkaar praten.

Op 14 maart opent het Alzheimer Café in de Infirmerie aan de Rozemarijnstraat 42 in Brielle voor het eerst haar deuren. Vanaf 19.00 u wordt u welkom geheten met een kopje koffie of thee. Om 19.30 u zal het Café feestelijk geopend worden door wethouder Borgonjen. Daarna zal psychologe Lenie Vermeer uitleg geven over dementie.

Het Alzheimer café Brielle is vanaf maart iedere tweede woensdag van de maand geopend, met uitzondering van de maanden juli en augustus.

Gepubliceerd op 20-02-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff