LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Politie waarschuwt voor auto-inbraak

Dinsdag 28 februari 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
SPIJKENISSE - De politie signaleert dat het aantal meldingen van auto-inbraken in Spijkenisse is toegenomen. De politie treedt hier actief tegen op door extra toezicht en surveillance op tijden en locaties waar de inbraken plaats vinden.

De politie kan niet overal tegelijk zijn. Uw hulp is daarom nodig. Binnen enkele seconden wordt een ruitje ingeslagen en de buit uit de auto gepakt. Niet alleen in donkere straten, maar ook op verlichte opritten voor het huis van de eigenaar. Inbrekers zijn brutaal, ze vinden altijd een gelegenheid om toe te slaan. Doelwit vormen voornamelijk waardevollen spullen zoals laptops en navigatiesystemen.

Betrapt u iemand op heterdaad, of gedraagt iemand zich verdacht rond geparkeerde auto's? Bel dan 112. Let vooral op kenmerken als geslacht, lengte, leeftijd, postuur, kleding, huidskleur, tatoeages, sieraden, bril, baard of snor. Een goed signalement helpt de politie bij het zoeken naar de dader(s).

Een veilig gevoel begint bij het goed afsluiten van alle portieren van uw auto. Maar u kunt meer doen om uw auto veilig achter te laten:
Neem alle waardevolle spullen mee uit de auto of zorg dat de spullen uit het zicht liggen.
Verwijder de bevestigingsmaterialen van de navigatiesystemen en veeg de plek van de zuignap weg.

- Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen.
Berg niets op onder uw stoel.
Hetzelfde geldt voor laptops en andere waardevolle apparatuur.
Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in de stand-by modus met bluetooth ingeschakeld achter. Voor kwaadwillenden is deze apparatuur wel 'zichtbaar' zelfs als het op een onzichtbare plaats ligt.
Een startonderbreker maakt het snel wegnemen van uw auto onmogelijk.
Laat het handschoenenvakje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.

Mocht ondanks al uw moeite om inbrekers te weren, er toch ingebroken zijn in uw auto, doe dan altijd aangifte. Ook al is er niets waardevols weggenomen.

Dit is belangrijk, omdat de dader anders nooit kan worden gestraft!

Aangifte doen kan op verschillende manieren. In de meeste gevallen kunt u snel en gemakkelijk aangifte doen via internet: www.politie-rotterdam-rijnmond.nl of bel met tel.: 0900-8844 (lokaal tarief).

Gepubliceerd op 28-02-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff