LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Nieuwe brug voor Rockanje Classic

Zondag 4 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
ROCKANJE - De afgelopen jaren is de trend dat er meer en meer eisen worden gesteld aan evenementen door de verschillende overheden. Dit maakt het steeds lastiger om evenementen op een betaalbare wijze te realiseren.

Gelukkig is het bestuur van de “Stichting Historische Motorrace Rockanje” er de afgelopen jaren altijd in geslaagd de continue hoger gelegen lat te halen door actief in contact te zijn met de betrokken organisaties. Daarnaast zijn de gemotiveerde vrijwilligers, een professionele aanpak en bekwame toeleveranciers c.q. sponsoren, een cruciale factor hierin.

Na de Rockanje Classic Races 2011 is het bestuur voor een nieuwe uitdaging gesteld. De bruggen die 13 jaar dienst gedaan hadden om het publiek veilig en soepel over het circuit te laten bewegen, voldeden niet langer aan de meest recente eisen.

De bestaande bruggen zijn namelijk niet hoog genoeg voor het passeren van een ladderwagen van de brandweer in het geval dat dit nodig mocht zijn. Het ophogen van deze bruggen is geen optie gebleken, omdat de stabiliteit dan in het geding kwam. Sinds september 2011 heeft het bestuur zich over deze situatie gebogen en heeft verschillende mogelijkheden onderzocht ter vervanging van de bruggen.

Begin Februari zijn er gesprekken geweest met Hamburg Verhuur Materiaal BV uit Oude Tonge. Hamburg Verhuur verzorgt al jaren de hekwerken, tribunes, toiletten, etc. voor het evenement.

Hamburg Verhuur wist een prachtige brug te tonen die heel goed gebruikt kan worden bij de tweede slag/rennerskwartier op de plek van de oude brug. Dit punt is het meest cruciale punt voor het verplaatsen van het publiek. Hamburg Verhuur draagt nu zorg voor het plaatsen van de brug tegen een zeer gereduceerd tarief in de vorm van sponsoring. Naar aanleiding hiervan zal de editie 2012 dan ook de Hamburg Verhuur Rockanje Classic Races gaan heten!Gepubliceerd op 04-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff