LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

MKI zoekt teamgenoten

Vrijdag 30 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Sport
OOSTVOORNE - MKI (Medical Knowlegde Institute) zoekt hardlopers die op 15 april de Marathon Rotterdam willen lopen in het MKI-team. Leden van dit team, nu bestaande uit vier personen, hebben naast de sportieve uitdaging nog een ander doel: via sponsors zoveel mogelijk geld binnenhalen voor MKI.

Het initiatief tot de formatie van het team werd genomen door de 41-jarige Heenvlieter Sylvain Brökling. MKI is een internationale non-profit organisatie in de gezondheidszorg. Vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is, verzorgt deze organisatie scholing en voorlichting in ontwikkelingslanden, vooral in zuidelijk Afrika.

Brökling: “MKI verricht enorm goed werk door middel van educatie. Op die manier kunnen veel ziekten voorkomen worden. Deze vorm van ontwikkelingshulp spreekt mij veel meer aan dan het sturen van geld. De 'Health Teachers' van MKI maken de bevolking zelfredzaam. En er blijft geen geld aan de strijkstok hangen: geen grote gebouwen of dure directeuren, maar echte hulp.”

Brökling roept hardlopers uit de regio op zich bij het MKI-team aan te sluiten. Dat kan zowel voor de afstand van 42 km als die van 10 of 5 km. “Er moeten genoeg lopers zijn die aan de Marathon Rotterdam gaan meedoen en daarbij graag een goed doel steunen.

Laten we de groep zo groot mogelijk maken. Mijn motto is: loop voor de 'Health Teachers' van MKI, dan loop je niet alleen!”

Leden van het MKI-Marathonteam moeten zelf voor sponsors zorgen, maar kunnen daarbij ondersteuning krijgen: tips voor het gebruik van social media of een voorbeeldbrief om relaties aan te schrijven. Verder kunnen, indien gewenst, tips uitgewisseld worden over training, voeding en andere praktische zaken.

Voor informatie, aanmelding of sponsoring: kijk op www.mkifoundation.nl

Gepubliceerd op 30-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff