LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Onjuiste berichtgeving over OZB

Woensdag 14 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - In de media is onlangs onjuiste berichtgeving verschenen over het gehanteerde OZB-percentage. De gemeente betreurt dit, omdat inwoners wellicht denken op basis van dit gegeven bezwaar te kunnen maken tegen de aanslag onroerende zaakbelasting.

Uiteraard mag u altijd bezwaar maken als u van mening bent dat uw aanslag niet juist of ten onrechte is opgelegd. Als u bezwaar maakt omdat de gemeenteraad een onjuist besluit zou hebben genomen over het OZB percentage, zal dit ongegrond worden verklaard. Reden hiervoor is dat de raad wel degelijk het juiste heffingspercentage heeft vastgesteld.

Dit percentage van 0,0841% is gebaseerd op een daling van de huizenprijzen in Hellevoetsluis met gemiddeld 3,5%.

Ook werd er in de berichten gesproken over een stijgingspercentage van de OZB van 6,1%. Ook dit is onjuist: het stijgingspercentage wordt berekend over de totale opbrengst OZB van het voorafgaande jaar. De gemeente ontvangt in totaliteit 2,4% meer aan OZB ten opzichte van 2011 en niet zoals wordt gesteld 6,1%.

Het heffen en innen van de gemeentelijke belastingen is ondergebracht bij het SVHW, voor meer informatie: www.svhw.nl, of tel.: (0800) 020 08 73.

Gepubliceerd op 14-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff