LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Peuterspeelzalen gecertificeerd

Woensdag 21 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - De pedagogisch medewerkers van de drie peuterspeelzalen uit de gemeente Westvoorne hebben het felbegeerde certificaat 'VVE programma Puk & Ko' uit handen van burgemeester De Jong ontvangen. Hierbij waren ook beleidsmedewerker Willemien Werner van de gemeente Westvoorne en trainer Tanja Gerritsen van de CED-Groep aanwezig.

De CED-Groep helpt de onderwijspraktijk innoveren en richt zich op de groei van professionals in het onderwijsveld en kinderopvang. Vanaf oktober 2010 zijn peuterspeelzalen de Peuterhof in Oostvoorne, 't Pierepotje in Rockanje en De Snatertjes in Tinte al bezig met het totaalprogramma.

Het richt zich op Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE). Het programma Puk en Ko is een waardevolle start in de doorgaande lijn naar de basisschool. Puk & Ko werkt met thema's welke dicht bij de belevingswereld van de peuters staan.

Taalvaardigheid staat bij deze cursus voorop, maar ook de andere ontwikkelingsgebieden, zoals de groei in de getallenwereld en de ontwikkeling van de sociaal communicatieve vaardigheden. Puk, de pop die bij het programma hoort, is inmiddels helemaal ingeburgerd bij de peuterspeelzaalgroepen. De pedagogisch medewerkers waren in het begin nog wat sceptisch over sommige elementen uit de methode.

Nu blijkt het zeker de mondelinge taalvaardigheid te stimuleren, communicatie over en weer uit te lokken en de woordenschat te vergroten.

Op een speelse manier worden met het programma alle ontwikkelingsgebieden geprikkeld.

Om deze methode eigen te maken zijn diverse trainingen gevolgd en nu is het zover, de trainingen zijn afgerond, evenals de begeleiding op de werkvloer en ook de certificering is binnen!


Gepubliceerd op 21-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff