LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Natuur nu extra kwetsbaar

Vrijdag 23 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Voor de dieren in de natuurgebieden van de Stichting Het Zuid Hollands Landschap breken drukke tijden aan. Vogels broeden hun eieren uit, hazen werpen hun jongen. De natuur is in deze tijd van het jaar extra kwetsbaar voor verstoring. In deze periode is het dus belangrijk om uw hond aangelijnd mee te nemen als u in de natuur gaat wandelen.

“Alle honden hebben jachtinstinct,” zegt boswachter Maarten Laming van het Zuid-Hollands Landschap. “Dus niet alleen de jachthonden. Als een hond een dier ruikt, wordt dat instinct geprikkeld. Veel honden hebben de neiging de geurbron op te speuren.

Omdat bijna alle dieren bang zijn voor honden, zullen deze dieren opschrikken als een hond te dichtbij komt. Ook de honden die alleen nieuwsgierig zijn en de dieren niets zullen doen, zorgen voor verstoring. Vogels en zoogdieren zien geen verschil.”

Het Zuid-Hollands Landschap is verantwoordelijk voor het behoud van de natuur in een groot aantal terreinen. Om deze taak naar behoren te kunnen vervullen zijn regels en afspraken nodig. ‘Honden aan de lijn’ is er één van. Om verstoring van de natuur te voorkomen, voeren de toezichthouders van het Zuid-Hollands Landschap extra controles uit tijdens het broedseizoen.

Gepubliceerd op 23-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff