LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

De Vliegerdt in beweging

Vrijdag 30 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Sport
ABBENBROEK - Bewegen is belangrijk, dat weet iedereen. Op basisschool De Vliegerdt in Abbenbroek werd er niet over gepraat, maar kwam de hele school in beweging tijdens het Project de Vliegerdt Sport!

De afgelopen weken hebben de kinderen van groep 1 tot en met 8 kennis gemaakt met verschillende sporten: Zumba, Panna, tennis, judo, dans, volleybal, korfbal , Tai Bo en schaken (voor de hersen-gymnastiek). Op het schoolplein was een echt Pannaveld verrezen, en daar werd fanatiek gespeeld! De sportclinics werden gegeven door diverse sportverenigingen uit de gemeente Bernisse en omstreken en stichting Push en ze wisten de kinderen te enthousiasmeren.

Ter afsluiting van het sportproject werd op 27 maart een Sportieve Springfair door de oudervereniging gehouden. De fair ging over gezondheid, bewegen, sportiviteit en ‘Spring’. Het prachtige voorjaarsweer op de fair was voor alle belangstellenden een extra stimulans om nu echt actief te worden.

Wethouder Wim Kruikemeier was van de partij en zei dat er veel potentie bij de verenigingen in de gemeente Bernisse aanwezig is. Hij was verheugd over de samenwerking met het onderwijs tijdens het project. De opbrengst van de fair, ruim € 900,-, gaat voor een groot deel naar Alpe d’Huzes: een actie waarbij fietsers geld bij elkaar fietsen voor het KWF.

Gepubliceerd op 30-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff