LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

ATB parkoers is geliefd

Zaterdag 31 maart 00:00 - Mirjam de Neeff Sport
OOSTVOORNE - In januari is er een meting uitgevoerd om inzicht te krijgen in het gebruik en het succes van de ATB route in het Geuzenbos in Oostvoorne. Naar schatting bezoeken 10.000 tot 15.000 mountainbikers per jaar het ATB parkoers.

De gebruikers van de route waarderen het traject rond het Oostvoornse meer met een 29e plaats van de 129 geregistreerde routes. Een aantal conclusies dat uit de meting naar voren komt: maximale snelheid ter hoogte van de meting: 41,4 km/h; op zondag wordt het ATB parkoers het meest gebruikt en de meeste mountainbikers rijden in het Geuzenbos tussen de 30 en 40 km/h.

In de meetperiode van twee weken zijn er totaal 431 fietsers waargenomen. Tijdens de meting waren de weersomstandigheden redelijk tot slecht. De verwachting is dat het aantal ATB'ers stijgt zodra de weersomstandigheden verbeteren. In mei wordt waarschijnlijk een tweede meting uitgevoerd.

Voor meer informatie over het ATB parkoers, het eerste burgerinitiatief dat de gemeente Westvoorne heeft opgepakt, kijk op www.atbwestvoorne.nl en www.westvoorne.nl, Bezoeker, recreëren in Westvoorne. Op de internetsite www.MTBroutes.nl wordt een ranglijst van alle officiële ATB routes bijgehouden.

Gepubliceerd op 31-03-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff