LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Voedselbank aangenaam verrast

Zondag 1 april 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - De 1e winkelactie, in een reeks van drie van de voedselbank Hellevoetsluis, was weer bijzonder geslaagd. De winkelactie kwam precies op tijd, de voorraden waren namelijk zo ongeveer uitgeput.

De voedselbanken in Nederland worden door de economische crisis nu ook hard geraakt. Door het hele land moeten voedselbanken al een aanvraagstop instellen, hetgeen betekent dat mensen die voldoen aan de strenge voorwaarden, toch een wekelijks voedselpakket aan zich voorbij zien gaan. Ook in Hellevoetsluis worden de vrijwilligers met schrijnende situaties geconfronteerd.

Om als vrijwilliger van de voedselbank ook 'nee' te moeten verkopen aan moeders met één of meer kinderen, en die geen geld meer hebben voor de wekelijkse boodschappen, is wel erg wrang.

Tijdens de 1e actie op 30 maart jl. bij Albert Heijn in de Struytse Hoeck en de C1000 in de Bonsen Hoek, werden de vrijwilligers aangenaam verrast door leerlingen van CBS De Brug die maar liefst drie boodschappenwagens vol met levensmiddelen aan de voedselbank doneerden. Kort daarvoor waren ze samen boodschappen gaan doen met geld afkomstig van een inzameling op hun school. Ze hadden de goedkoopste producten in de winkelwagentjes geladen.

Zo konden ze zo veel mogelijk producten kopen. En daarbij werd natuurlijk ook gedacht aan kinderen in de vorm van wat zakken snoep! Een geweldig initiatief dat navolging verdient.

In de komende maand worden op vrijdag 13 en vrijdag 20 april de volgende winkelacties gehouden bij de andere supermarkten in Hellevoetsluis, dus wie zich aangesproken voelt, kan alvast gaan inslaan! Ook is de voedselbank naarstig op zoek naar vrijwilligers, niet alleen voor de vaste wekelijkse werkzaamheden, zeker ook voor de verschillende acties die regelmatig worden gehouden. Voor meer informatie kunt u kijken op www.voedselbankhellevoetsluis.nl

Gepubliceerd op 01-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff