LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Jeugd ontdekt hun talenten

Zaterdag 7 april 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
OOSTVOORNE - Met een beetje geluk staan de eerste elf talentvolle meiden straks in het Theater Zuidplein om hun zangtalenten te tonen. Deze elf leerlingen van OBS Het Overbos uit Oostvoorne hebben de afgelopen weken het project Zin in Zingen in Zuid-Holland (ZIZIZ) gevolgd.

Het project is georganiseerd door Het Voorns Talentenhuis, een professionele, nieuwe organisatie die naschoolse activiteiten op basisscholen aanbiedt. Op OBS Het Overbos heeft docente Angelique de Boer in slechts 7 weken de leerlingen begeleid bij het maken van een fantastische presentatie. Op donderdag 12 april is de afsluiting van het project ZIZIZ.

Dit is een muziek- en presentatieproject van het Kunstgebouw. In dit project leren de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs zingen en presenteren. Tijdens de bijeenkomsten na schooltijd hebben de kinderen uit acht Nederlandse popliedjes, die speciaal voor dit project zijn geschreven, zelf een liedje gekozen en ingestudeerd.

Het eindresultaat van hun oefeningen is nu gefilmd en opgestuurd naar het Kunstgebouw. Uit alle inzendingen kiest het Kunstgebouw straks één groep tot winnaar, waarna deze groep mag optreden in het Theater Zuidplein in Rotterdam.

Op Het Overbos is ZIZIZ de eerste activiteit van Het Voorns Talentenhuis. Vanaf half april start Het Voorns Talentenhuis met drie nieuwe activiteiten op Het Overbos.

Het Voorns Talentenhuis wil in de toekomst ook op andere basisscholen op Voorne-Putten activiteiten aanbieden. Het doel hiervan is talentontwikkeling bij kinderen te stimuleren. Men biedt activiteiten aan op verschillende gebieden, zoals op sportief, kunstzinnig, creatief en cognitief gebied.

Voor meer informatie over de activiteiten kan men kijken op: www.hetvoornstalentenhuis.nl

Gepubliceerd op 07-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff