LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Museum De Duinhuisjes weer open

Maandag 9 april 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
WESTVOORNE - Mevrouw Clara van Zoelen, ere-voorzitter en oprichtster van de Historische Vereniging Westelijk Voorne, heeft zaterdag in aanwezigheid van de heer de Jong, burgemeester van Westvoorne, het museumseizoen 2012 van Openluchtmuseum De Duinhuisjes en de thema-tentoonstelling ‘Wat de pot schaft’ geopend.

De Duinhuisjes worden beheerd door vrijwilligers van de Historische Vereniging Westelijk Voorne, die dit jaar het 25-jarig bestaan viert. Voorafgaand aan de opening vond er een drukbezochte receptie plaats in het naast De Duinhuisjes gelegen restaurant-paviljoen De Meidoorn.

Voorzitter Hans van Lith verhaalde hoe de vereniging van 45 leden in 1987 is gegroeid naar meer dan 1.200 nu. Vele vrijwilligers zetten zich in om met Openluchtmuseum De Duinhuisjes het leven, werken en wonen van de vroegere duinbewoners aan het publiek te tonen.

Naast het onderhoud en beheer van De Duinhuisjes, beheert de Vereniging sinds 1996 tevens de Biberbunker. Een zeer bijzonder complex, dat door een groep enthousiaste vrijwilligers goed wordt onderhouden en waar jaarlijks, conform de afspraken met het Zuid-Hollands Landschap, maar een beperkt aantal bezoekers kennis van kunnen nemen.

Dit jaar staat de tentoonstelling in De Duinhuisjes in het teken van voedsel. Met tal van voorwerpen uit de museumcollectie geeft de expositie ‘Wat de pot schaft’ een beeld van het bereiden én van het bewaren van voedsel in vroeger tijden.

Openluchtmuseum De Duinhuisjes ligt aan de rand van de Binnenduinen, Duinstraat 18 in Rockanje (vlakbij de Tenellaplas). Het museum is geopend op zaterdagen en zondagen van 13.30 tot 16.30 u. Bovendien is het museum vanaf medio juni tot eind augustus eveneens op woensdagen open. De toegangsprijs bedraagt € 2,-. Leden van de Historische Vereniging hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart gratis toegang.

Gepubliceerd op 09-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff