LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Wereldrecord poging bij KfA

Vrijdag 13 april 00:00 - Mirjam de Neeff Agenda
HELLEVOETSLUIS - De Kids for Animals afdeling Rijnmond houden op zondag 3 juni voor de 10e keer de Grootste Hondenwandeling. Tevens vieren de organiserende Kids dan hun 20e verjaardag.

Deze dag bestaat uit twee onderdelen. Op verzoek van de kinderen gaan vanaf 10.00 u 75 vrijwilligers van de Kids for Animals proberen om een nieuw wereldrecord schminken te behalen. Zij willen proberen om 2012 gezichten te schminken als hond, kat of konijn. Dit zijn de diersoorten die het meest in de asiels terecht komen. Het huidige record staat op 1719 geschminkte gezichten. Het was de wens van de kinderen om in dit lustrum jaar geld in te zamelen voor dieren in nood.

Het asiel in Spijkenisse is hoognodig aan vervanging toe. Dit asiel kan niet meer voldoen aan de eisen die de Dierenbescherming hiervoor stelt. Daarom willen zij deze wereldrecordpoging door zoveel mogelijk mensen laten sponsoren. Het bedrag wat wordt ingezameld, komt ten goede aan de nieuwbouw van het asiel.

Tevens zijn er tal van aktiviteiten vanaf 10.00 u: diverse verschillende demo's door de hondenscholen van de Dierenbescherming, Fly'em High met frisbees en Susan Rekveld met para-agility, een informatiemarkt, kinderspelen, workshops, braderie, levende muziek, horeca etc. Om 14.30 u gaat de 10de hondenwandeling van start. De wandeling is geheel gratis.

Gepubliceerd op 13-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff