LIVE PLAYER
0181tv
RADIO VOORNE


LUISTER LIVE

Gemeente verhuurt ligplaatsen

Maandag 16 april 00:00 - Mirjam de Neeff Nieuws
HELLEVOETSLUIS - Per 1 april is het mogelijk om ook in de historische vestinghaven in het hart van Hellevoetsluis een vaste ligplaats te huren. De gemeente Hellevoetsluis biedt vaste ligplaatsen aan in de vestinghaven 'Groote Dok'. Voor passanten is het vanaf die datum mogelijk om zowel in vestinghaven 'Haaven' als in vestinghaven het 'Groote Dok' achter de brug de boot af te meren.

Watersporters kunnen hun schip zowel in de zomer als de winter zorgeloos afmeren. De gemeentelijke jachthaven is uitgerust met water- en elektra-aansluiting bij elke ligplaats, sanitaire voorzieningen en een vuilwaterinnamestation.

In de nabije omgeving zijn vele restaurants met terras en parkeergelegenheid. De huurprijs voor een vaste ligplaats (t/m een bootlengte van 10 meter) bedraagt € 1.700,per jaar, inclusief belastingen en heffingen. Voor boten groter dan 10 meter geldt een opslag van € 150,per meter. Voor het verbruik van elektra wordt per KwH € 0,35 in rekening gebracht.

Hellevoetsluis behoort tot een van de grotere watersportplaatsen van Nederland. De unieke ligging aan het Haringvliet met een uitstekende bereikbaarheid van Noordzee en Zeeuwse Delta en de vele havens maken Hellevoetsluis tot een aantrekkelijke en toeristisch-recreatieve trekpleister.

Gepubliceerd op 16-04-2012 om 00:00:00 door Mirjam de Neeff